Den sjunde dagen

Vilodagen är nästan till ända och jag har faktiskt hunnit med en hel del idag, vilket inte är alltför vanligt på söndagar för min del. Vanligtvis brukar det kännas som om den här dagen bara rusar iväg och gör plats för nästkommande skolvecka.

Dagen började med att jag gick upp förhållandevis sent, ungefär klockan halv tolv. Därefter följde cirka två timmars vintersporttittande. Allt detta tittande gjorde mig väldigt sugen på att plåga min egen kropp med lite motionscykling. Vanligtvis brukar jag cykla tio kilometer på motioncykeln nere i källaren, men idag kände jag att det var dags att ta ytterligare ett stort steg i mitt liv. Därför förlängde jag rutten med ytterligare två och en halv kilometer (årets bedrift, utan nämnvärd konkurens).

När jag sedan legat och kippat efter luft på golvet efter cykelturen likt en säl, duschat och ätit lite mat begav jag mig ut i det gassande solskenet (ironisk) på en prommenad och fick vägarna förbi min mormor och morfars hus där jag hälsade på. Det blev dock en kort vistelse och snart var jag hemma igen. Väl hemma gjorde jag ännu mer nytta (!) då jag tog fram spanskaboken och studerade lite grand inför kommande onsdags prov. 
Och nu ska jag snart gå och lägga mig.

/Jocke


Musik

Jag har börjat tänka på hur mycket bra musik det egenstligen finns i världen, och hur mycket dålig musik det finns. Det är ju verkligen ett klart bevis på hur skillda smaker vi människor har har, i synnerhet när det gäller musik. Man kan ju ta rap eller hip-hop (jag har för övrigt ingen aning om vad som skiljer dem åt) som exempel. Det är inte direkt någon musik jag, personligen blir överlycklig för om den spelas på radion. Då skulle jag nog byta kanal relativt omgående. Däremot finns det antagligen folk som tycker att denna musikstil är fantastiskt bra, för annars skulle den ju inte finnas i så stor skala som den faktiskt gör i dagsläget.

Vilken är då världens bästa låt? Det beror självklart på vem man frågar eftersom musiksmaken är så pass utspridd. Dessutom finns det så ofantligt många låtar att det säkerligen alltid finns någon låt man inte har hört som är bättre än de man har hört. Ibland kan man ju också tröttna på en bra låt bara för att man spelar den för ofta. Och nu har jag insett att detta ämne blev betydligt krångligare att skriva om än vad jag hade tänkt mig från början, men jag tycker ändå att det här med musik var värt att ta upp.

Jag har hört många bra låtar, men min personliga favoritlåt (som jag har hört) är nog i dagsläget "Hallelujah", skriven av Leonard Cochen. Det är otroligt många sångare som har framfört den, och av de versioner jag har hört tycker jag att Rufus Wainwright framför den bäst;)

/Jocke


Vart är vintern?

Hela hösten har jag nu väntat på att vintern ska komma och bära med sig ett tjockt lager kompakt snö. Liksom förra året har dock denna snö lyst ganska klart med sin frånvaro, och alla mina förhoppningar om att få träna lite på min, i dagsläget ganska otekniska längdskidåkning har grusats:/ Men trots detta har jag inte givit upp hoppet om det vita guldet ännu. Snart kommer den att komma, för att stanna (liksom jag har gjort i och med återkomsten till denna blogg:P) och när detta inträffar ska jag åka längdskidor som aldrig förr.

På tal om skidor är det bara cirka tre och en halv vecka kvar tills vi ska åka på skidresa med klassen vilket jag ser fram emot med största glädje. Det visade sig att även S:ta ragnhild arrangerar en årlig skidresa såsom Eneskolan gjorde. Det ska också bli mycket spännande att se hur mina nya klasskamrater åker skidor och snowboard.

Förutom snön längtar jag nu mest till helgen (vem gör inte det?:P). Det ska bli skönt med ett par dagar ledigt efter den här första skolveckan:) Det är inte så att det har varit en särdeles intensiv vecka, snarare tvärtom. Däremot tror jag inte riktigt att jag har hunnit komma in i det hela ännu. Sömnen är fortfarande ganska ojämn efter lovet och inte blev det bättre av att jag sov till nio i går (onsdags) morse då vi hade sovmorgon. Detta medförde naturligtvis att det blev svårt att somna nu inatt.

Ta vara på er / Jocke

The return of the Jocke

Haha. "I'm back, stronger than ever":P Jag ska i alla fall försöka skriva lite oftare än vad jag gjort det senaste halvåret. Anledningen till att jag nu har återvänt till denna blogg är främst att det känns som om jag börjar mista delar av den skrivförmåga jag tidigare arbetat fram (eller "upp":S (som sagt: svenskan är inte vad den har varit)). En annan anledning till denna plötsliga återkomst är att jag helt enkelt har blivit inspirerad av mina, fantastiskt välskrivande vänners bloggar, och därför tyckt att det var dags även för mig att uppta skrivandet igen.

Nu är bara frågan: Vad ska jag börja skriva om? Det har ju faktiskt hänt en hel del det senaste halvåret, och såhär i första inlägget känns det som att det finns en del att arbeta med. Jag har exempelvis gått en hel termin på gymnasiet nu, och det känns som ott jag börjar komma in bra i det. Det är lite skillnad emot gamla, goda Eneskolan, men eftersom jag har lyckats få trevliga klasskamrater och kompetenta lärare så ska jag inte klaga:P Som grädde på moset (vilket inte låter så gott, eftersom jag sammanlänkar mos med potatismos, som inte låter som någon delikatess tillsammans med grädde) ska jag åka till Prag tillsammans med klassen och de övriga ettorna i april vilket kommer bli mycket spännande.

Till sist måste jag bara passa på att dela med mig av ett mycket underhållande citat som min ekonomilärare sa igår: "Allting har en ende, utom en korv. Den har två." Såhär i efterhand har jag börjat fundera på om det verkligen bara är korvar som har två endar, eller om det finns andra saker som också har det.

/Jocke 

RSS 2.0